Have an amazing solution built in RAD Studio? Let us know. Looking for discounts? Visit our Special Offers page!
Noticias

C ++ GM-update: focus op C ++ -kwaliteit in 10.4 en 10.4.1

Onze heroriëntatie op kwaliteitsborging en bugfixes voor C ++ Builder is nog nooit zo duidelijk geweest als in 10.4.1. Hoewel we uw geduld op prijs stellen, beschouwen we het niet als vanzelfsprekend. We hebben nog nooit zo veel energie gehad om voort te bouwen op de solide basis van C ++ Builder en zullen deze push in latere releases het hele jaar door voortzetten.

Enkele hoogtepunten uit deze release:

  • De Win64 debugger, gebaseerd op LLDB, heeft een aantal belangrijke kwaliteitsverbeteringen en features gehad. Het heeft nu bijvoorbeeld sterk verbeterde prestaties voor applicaties met honderden threads; verbeteringen in het omgaan met uitzonderingen, met name OS-uitzonderingen; verwerkt geheugenveranderingen in complexe variabelen (bijv., als het item waarnaar een aanwijzer verwijst verandert, wordt dat weerspiegeld in de IDE); en vele andere reparaties op verschillende gebieden, evenals het verkrijgen van een nieuwe formatter (visualiser) voor unique_ptr.
  • De Win64-linker (ilink64) heeft een aantal verbeteringen in de geheugenverwerking, die klanten die geheugenproblemen tegenkomen, vooral bij debug-builds zouden moeten helpen
  • Belangrijke kwaliteitsfixes in de hele toolchain, variërend van Midas tot het afhandelen van uitzonderingen tot RTTI tot het afhandelen van uitzonderingen tot stabiliteit.

 

Ons doel is om C ++ Builder terug te brengen naar een stabiele en efficiënte IDE. Als we eenmaal vertrouwd zijn met die basis, zullen we onze aandacht richten op grotere en betere dingen. We hopen de voltooiing van de code bij te werken en de Win64-linker volledig te vervangen in het komende jaar, wat een veel betere in-IDE-productiviteit zal opleveren en u zal helpen bij het koppelen van grote projecten. Houd meer nieuws in de gaten als 10.4.2 aan het licht komt.

Status van Visual Assist-integratie in RAD Studio

Op onze roadmap staat de integratie van Visual Assist in C ++ Builder. We concentreren ons eerst op de belangrijkste functies, zoals het aanvullen van code, het vinden van referenties, navigatie en refactoren, als kandidaten voor de eerste release. Dit is aan de gang. De C ++ -parser van Visual Assist begrijpt momenteel onze C ++ -extensies (eigenschappen, sluitingen, enz.) En we onderzoeken verschillende benaderingen van IDE-integratie. Kijk voor meer informatie over Visual Assist op https://www.wholetomato.com/features. Probeer het eens in Visual Studio en als er functies zijn die u graag wilt gebruiken voor C ++ Builder, stuur ons dan een functieverzoek.

C ++ bibliotheken

We werken aan het verbeteren van de compatibiliteit van C ++ Builder en we zien zeer goede resultaten. U herinnert zich misschien uit een eerdere blogpost dat we algemene open source C ++ -bibliotheken gebruiken en ervoor zorgen dat ze werken met C ++ Builder. (Binnenkort zullen er verschillende nieuwe op GetIt verschijnen.) Dit betekent niet alleen dat u gemakkelijker gemeenschappelijke bruikbare bibliotheken tot uw beschikking hebt, maar het betekent ook dat u waarschijnlijk gemakkelijker elke C ++ -bibliotheek kunt ophalen die u wilt gebruiken.

Deze inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen: niet alleen hebben we verschillende bibliotheken in GetIt, en er komen er binnenkort meer bij, maar het werk dat moet worden gedaan om een ​​bibliotheek in C ++ Builder te gebruiken, is veranderd. Tegenwoordig is het meestal eenvoudig, meestal met macro’s (ifdef-s) die zijn geschreven voor MSVC of GCC om ook Embarcadero te erkennen of de juiste code in te pakken. De overgrote meerderheid van RTL of andere methoden bestaat en bibliotheken kunnen goed worden gebruikt. Vaak wordt een bibliotheek meteen samengesteld. Als u een bibliotheek heeft waarin u geïnteresseerd bent, raden we u aan deze uit te proberen met C ++ Builder 10.4.1: er kunnen misschien kleine wijzigingen worden aangebracht, maar de algehele compatibiliteit zou aanzienlijk moeten worden verbeterd.

Desktop UX Summit

In het afgelopen decennium is applicatieontwerp sterk gericht geweest op mobiele of webapps, en webdesign heeft het applicatieontwerp sterk beïnvloed – vaak ten nadele ervan. Een desktop- of mobiele applicatie is geen website.

Dit jaar is de eerste Desktop UX Summit – een gratis online conferentie over het ontwerpen van desktoptoepassingen, van een grote verscheidenheid aan sprekers die vaak niet verbonden zijn met of geen gebruik maken van Embarcadero-technologieën. We willen ontwikkelaars in het algemeen bewust maken van het ontwerp van desktoptoepassingen, niet alleen onze eigen klanten. Het heeft een aantal geweldige sessies en is gratis! Markeer dus uw agenda’s voor 16 en 17 september en bezoek https://summit.desktopfirst.com om u te registreren!

Nieuwe gratis tool: Dev C ++

Ander nieuws, aangezien we nieuw leven inblazen om kwaliteitsgereedschappen voor C ++ -ontwikkeling te produceren, willen we u kennis laten maken met onze nieuwste Open Source-teksteditor met een kleine footprint, Embarcadero Dev-C ++.

Embarcadero Dev-C ++ is een nieuwe en verbeterde vork van Bloodshed Dev-C ++ en Orwell Dev-C ++. Het is een complete IDE en code-editor voor de programmeertaal C / C ++. Het gebruikt MinGW-poort van GCC (GNU Compiler Collection) als compiler. Embarcadero Dev-C ++ kan ook worden gebruikt in combinatie met Cygwin of een andere op GCC gebaseerde compiler. We konden dit verpakken met een zeer lage geheugenvoetafdruk omdat het een native Windows-applicatie is en geen gebruik maakt van Electron. Als klap op de vuurpijl werd al het werk aan het updaten van deze vork gedaan met behulp van de nieuwste versie van Embarcadero Delphi. Ga naar https://www.embarcadero.com/free-tools/dev-cpp om deze en andere gratis tools te downloaden

C ++ News wereldwijd

Eindelijk een overzicht van recent C ++ nieuws en blogposts!

  • MeetingC ++, een van de beste C ++ -conferenties, is dit jaar online . Early bird-tickets worden uitgevoerd in de Midden-Europese tijdzone en kosten € 49. 
  • De jaarlijkse LLVM (Clang, LLDB) bijeenkomst staat ook dit jaar online. Tickets zijn gratis, maar je kunt ook een betaald supporterticket kopen. 
  • ‘The problem with C’ : een heel interessante post van cor3ntin over hoe de talen uiteenlopen en wat C-compatibiliteit betekent voor C ++
  • David Ik heb een geweldige blogpost geschreven waarin ik enkele Boost-klassen met C ++ Builder gebruikte . (Een recente versie van Boost bevindt zich in GetIt.) Het toont met name de circulaire bufferklasse. Boost zit vol met handige tools en het is geweldig om te zien dat een aantal ervan wordt gemarkeerd. 
  • Adecc Systemshaus schrijft een C ++ – blog . Er zijn enkele geweldige berichten, met name over het gebruik van standaard C ++ – streams, zoals C ++ – streams met een TListView .
  • Incredibuild, een geweldig build-systeem voor het distribueren van C ++ builds over machines, heeft een poll over je favoriete C ++ IDE en op het moment van schrijven zijn Visual Studio, C ++ Builder en ‘Other’ elk met ongeveer 30% verbonden.
  • Ten slotte is C ++ 20 voltooid! Lees hier meer over de blog van Herb Sutter .

Reduce development time and get to market faster with RAD Studio, Delphi, or C++Builder.
Design. Code. Compile. Deploy.
Start Free Trial   Upgrade Today

   Free Delphi Community Edition   Free C++Builder Community Edition

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

IN THE ARTICLES